Krokusvakantie aan het Legermuseum

Ter gelegenheid van de krokusvakantie nodigt het War Heritage Institute groot en klein uit om zijn collectie “14-18” te komen herontdekken: die werd helemaal opnieuw opgezet, gemoderniseerd en uitgebreid met twee virtuele parcours. 

Het parcours “Visuele kunsten van de Grote Oorlog”, gerealiseerd in het kader van de campagne “Krokuskriebels” richt zich met de ErfgoedApp uitgewerkt door Faro tot de allerjongsten. Zodra de app en het parcours bij de ingang van het Museum gedownload werden, kunnen de kinderen (vanaf 6 jaar) vergezeld door hun familie de schatten van de zaal 14-18 gaan ontdekken, en wel door op interactieve wijze vragen op hun smartphone te beantwoorden. Een ludieke manier om iets over de Eerste Wereldoorlog te weten te komen! 

De volwassenen worden niet vergeten. De Educatieve Dienst heeft voor hen een parcours op basis van QR-codes samengesteld, waarmee de werken van Fernand Allard L’Olivier voor het voetlicht worden gebracht. Zijn schilderijen werden bij de herinrichting van de zaal 14-18 uit de reserves gehaald. De bezoekers kunnen aan de hand van audiofragmenten, beeldmateriaal, foto’s en commentaar in de leefwereld van de kunstenaar duiken. 

Praktische info 

Publiek:

ErfgoedApp “De visuele kunsten van de Grote Oorlog”: kinderen vanaf 6 jaar vergezeld door een volwassene. Beschikbaar in het Frans en het Nederlands.
QR-codes-parcours “De werken van Fernand Allard L’Olivier”: volwassenen. Beschikbaar in het Nederlands, het Frans en het Engels. 

Krokusvakantie: van zaterdag 13 tot en met zondag 21 februari (museum gesloten op maandag 15 februari). Museum toegankelijk van 10u00 tot 16u00 (laatste toegang om 15u00). De twee parcours blijven ook na de krokusvakantie beschikbaar. 

Prijs:

Tarieven beschikbaar op www.legermuseum.be (rubriek uw bezoek > tarief) In het kader van Krokuskriebels genieten alle families die tijdens de krokusvakantie het parcours “De visuele kunsten van de Grote Oorlog” willen volgen een voordeeltarief: Kinderen tot 14 jaar: gratis Vergezellende volwassene: 8 euro/pers. 

Reservatie en sanitaire maatregelen 

Wegens de geldende sanitaire maatregelen moeten alle bezoekers zich via bezoeken.klm@warheritage.be of per telefoon op 02/ 737 78 33 (van 10u00 tot 16u00, van dinsdag tot en met zondag) aanmelden. Enkel bezoeken in familiebubbel zijn toegelaten (uitgezonderd voor groepen met kinderen jonger dan 12 in vrij bezoek. Max. 25 kinderen/groep tijdens de krokusvakantie. 10 kinderen/groep buiten de vakantie). 

Opmerkingen 

De activiteit voor kinderen vereist het gebruik van een smartphone of tablet. Na het downloaden van de ErfgoedApp en het parcours bij de ingang van het Museum (wifi beschikbaar in de inkomhal) is een internetverbinding niet meer nodig. Het QR-codes-parcours rond de werken van Fernand Allard L’Olivier kan worden gevolgd via smartphone of tablet met QR-codes-lezer. De zaal 14-18 beschikt over wifi.