Verstrip Verleden

Maak zelf een stripverhaal en win…

Verzin je graag verhalen? Zie je tekstballonnen boven de hoofden van de mensen waarmee je praat? Heb je interesse in hoe het was om te leven tijdens de oorlog? Probeerde je ooit al eens met enkele welgemikte potloodlijnen een tekening te maken? Dan is de wedstrijd ‘Verstript verleden’ wellicht iets voor jou.

Het War Heritage Institute (WHI) daagt je uit om een kort stripverhaal in elkaar te boksen met als thema ‘jong zijn tijdens de oorlog’.

Laat je creativiteit de vrije loop. Misschien kruip je in de huid van een jonge soldaat in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog of verbeeld je het leven van een ondergedoken kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. Koeriers in het verzet waren vaak jongelingen en opgroeien in Duitsland betekende een quasi automatisch lidmaatschap van de Hitlerjugend. De begindagen van de Eerste Wereldoorlog zorgde voor een ongeziene vluchtelingenstroom waarbij kinderen hun ouders vaak verloren. Misschien ken je leeftijdsgenoten die zelf het slachtoffer waren van een recenter conflict?

Schrijf je in via onze formulier. Je vindt er eveneens een inspiratiegids en verschillende tutorials die je helpen bij het tekenen van een stripverhaal.

Veel succes!