Interbellum

Interbellum

Een nieuw pedagogisch dossier begeleidt de zaal die de politieke, sociale, economische en militaire aspecten behandelt van het interbellum, de bewogen periode van het einde van de Eerste Wereldoorlog tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Het dossier voor het basisonderwijs bestaat uit drie delen. Voor het bezoek is bedoeld om het bezoek in de klas voor te bereiden. Tijdens het bezoek geeft informatie voor de leerkrachten, illustraties en activiteitenfiches voor de leerlingen waarmee ze kennen en kunnen aanscherpen. Het deel Na het bezoek maakt het mogelijk bepaalde thema’s in de klas verder uit te diepen. Het dossier wordt aangevuld met een woordenlijst en een beknopte bibliografie. 

Het dossier voor het middelbaar onderwijs bestaat uit drie delen. Voor het bezoek bevat de meeste teksten uit de tentoonstelling. Tijdens het bezoek bevat informatie over de collectiestukken en de thema’s die in de activiteitenfiches voor de leerlingen worden aangehaald. Na het bezoek suggereert sommige thema’s in de klas uit te diepen. Een glossarium geeft uitleg bij moeilijke begrippen; er is ook een beknopte bibliografie over het interbellum.